top of page

INSPIMIX

DOBA LEDOVÁ


Příprava 15 minut etapově:

plastové dózy, plastová zvířátka (autíčka, kostky - cokoliv, co je malého formátu ve větším počtu a neublíží tomu voda a led), dílenské (nebo i kuchyňské) nářadí, voda, mrazák, hadice s vodou venku nebo doma alespoň dva lavory a mističky


Učíme se:

motorika, trpělivost, vlastnosti vody a ledu


Ideální aktivita na ven do horkých letních dnů, skoro bych řekla do těch pěkně vypečených. U nás vždycky udělá medvědí službu, protože za mého minimálního úsilí dá zábavy i na hodiny. Návod je zcela jednoduchý: vezměte plastová zvířátka (nebo klidně potraviny z kuchyňky, postavičky z dupla....cokoliv, co je bytelný plast a neublíží tomu voda a led), zalijte vodou v plastové dóze a dejte do druhého dne zamrazit. Další den už jenom vyložte na místo činu. Nelekejte se, že to nejde, z misek během chvilky kostky sami povolí, přiložte vhodné kutací nástroje a jde se na to. U nás nejvíc frčí malé kladívko a hadice s vodou, ale je dovoleno cokoliv, co udělá při dolování ven dobrou službu. 

Jde zvolit i indoor varianta skromnějších bločků po jednom kousku s kuchyňským náčiním a třeba konvičkou z pískoviště. S nějakým menším mokrem je potřeba počítat, ale voda je jen voda. Výrazně si jde doma pomoci ohraničením prostoru dětským bazénkem nebo u nás frčí největší rozměr ikeáckého boxu SAMLA.

Většinou na jeden zátah v dvou a půl letech zvládne z ledu zachránit tak šest kousků. Často máme zamražený dvojnásobek a k "práci" se vrací po svačince nebo další den.





4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

POPELKA

bottom of page