top of page

INSPIMIX

BUBLI-BUBLI

Příprava 10 minut:

bublinková folie, lepící páska, igelit, velkoformátový papír, vodou ředitelné barvy, plech (nebo nějaký plastový box, lavor).


Učíme se:

barvy, orientace ve formátu (nahoře, dole, vlevo, vpravo, vodorovně,...), alternativní využití materíálů.




Co mám jedno dítě, snažím se obchodům se vyhýbat a co jde, pořídit z domu domu. Věci často chodí obalené proti poškození. Co se dá dobrého, krom spontánní srandy, podniknout s takovými těmi obdélníkovými polštářky zatím nevím, ale s bublinkovou folií jde dokonce malovat. A ne jen obyčejně, ale nohama! Bublinková folie se prostě "obuje" na nohy, u kotníků festovně zalepí páskou a jde se na věc.

Na zem je potřeba tou samou páskou festovně přilepit velkoformátový papír. Podle toho, jak moc máte rádi svou podlahu, podložte pracovní plochu igelitem. Z každé strany k papíru postavte jeden plech nebo box s barvou, odstíny se na obou stranách mohou lišit. Možná by vlastně i měly....a sranda může začít. Je potřeba děti zasvětit do systému: Stoupnout do plechu - přejít na druhou stranu - stoupnout do plechu - přejít na druhou stranu - ...a tak pořád dokola. Na papíře je dovoleno cokoliv: chodit, tančit, skákat, baletit, šourat se ... , mimo papír je lepší, když se bublinobarvoobuté dítko nevyskytuje, žejo. Sranda a efektivní výsledek jsou zaručeny!



Ve fázi přípravy máte dvě možnosti. První možnost je, vzít tvrdý karton ("čtvrtku") a barvy ředit tak, aby byly napůl cesty mezi pastózním a tekutým stavem. Na papíře se budou strukturovat a míchat pastové stopy .Druhá možnost je vzít jemnější a savější papír typu "baličák" a barvy namíchat vodové. Na papíře se budou rozpíjet vodové stopy. V obou případech je lepší do plechu dát pouze malou vrstvu barvy a radši postupně doplňovat. Nehrozí pak, že zanikne struktura bublinek z folie.

Na fotkách je varianta dvou zelených odstínů vodových barev na savém papíře s předkresleným kmenem stromu. Menším dětem předkreslete téma. Možností je možné vymyslet spousty - nakreslete moře a došlapejte západ slunce, nakreslete ryby a došlapejte vodu, nakreslete mušle a došlapejte písek, nakreslete letadlo a došlapejte nebe.


Tip: Dobrá letní outdoorová aktivita.

Tip2: Nejdřív našlapejte a pak dokreslujte.




40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

POLETUJE

bottom of page