top of page

INSPIMIX

POLETUJE

Příprava 10 minut:

Tvrdší papír, tekuté lepidlo typu Herkules, temperové barvy, kelímek, štětec, přírodniny polétavého typu.


Učíme se:

Zaplnění formátu, barvy, práce s lepidlem, přírodniny, životaběh pampelišky.




Včera jsme byly s holkama venku a bavily jsme se pampeliškovým chmýřím. Je to taková prima věc. Ono poletuje a jde mu to tam lehko, že by si člověk přál, aby šlo s takovou lehkostí všechno. Jde ho ale i pohladil, ofukovat, otřepávat, obírat a je to i na pokoukání dobrá věc. Abychom si ho mohly užít, na dnešek jsme si ven uchystaly doma do kelímků barvy smíchané s lepidlem. Bylo krásně tak jsme zakempily na sluníčku a čtvrtky nabarvily tímto mixem. Pak honem honem odlovit odkvetlé pampelišky a... foukat, třepat, obírat, přikládat. Pěkně si to chmýří posedalo do barvy a stejně pěkně to i vypadá. Na tmavě modré barvě světlé chmýří pěkně vyniklo a tak byla o příležitost ho detailně pozorovat.


Původně byl v plánu domluvený modrý podklad. Jako nebe. Protože se ale z první modré lepidlobarvy, než jsem se někde doma otočila stala fialová lepidlobarva. Prý se jí do toho líbila červená.... A já nechtěla opustit původní modrý plán. Měly jsme lepidlobarvy dvě. Na druhou fialovou jsme venku vybraly opadávající květy a okvětní lístky okrasných třešní. Jsme ve městě, tak tu o ně není nouze.


Dneska bylo krásně slunečno, ale poněkud větrno. Takže jsme v průběhu kromě chmýří a okvětních lístků lovily taky často čtvrtky nebo kapesníčky. A ze stejného důvodu je kompozice ještě spontánnější než jsme předpokládaly, protože se do lepidla přifouklo ledacos. Vtipný byl i každý okamžik, kdy si Elenka utrhla krásné chundelaté pampelišky, vítr si fouknul a najednou pleška :D Dnešní tvoření bylo tedy i lekcí o větru, trpělivosti a narušování plánů.


Kdyby se někdo chtěl této lekci vyhnout, doporučuji volit bezvětří nebo závětří. Jo a nelekněte se původních papírů, nejsou speciální. Recyklovaly jsme už jednou použité.





16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page