top of page

INSPIMIX

USBORNEovky

Aktualizováno: 21. 1. 2019



Dneska jsem byla ve městě bez holek a zatáhlo mě to do Oxford Bookshop....a je to divný, ale máme doma další knížky, další knížky pro děti. Dvě z nich jsou zvukové z vydavatelství Usborne Children's Books. Je to vydavatelství, které možná neznáte, ale když projdete vaší dětskou knihovnu, vsadím se, že tam alespoň jeden z jejich titulů najdete. Ty dvě, co jsem dotáhla dneska jsou zvukovky, pro tu mladší k svátku. Zvukovou knížku doma máme zatím jednu, kterou jsme dostali. Sama je většinou nekoupím, protože mě štvou hned nadvakrát - poprvé otřesností těch zvuků, kdy často nevíte, jestli je to kůň nebo někdo zvrací, a podruhé mě štve v okamžiku, kdy sedím doma a slyším toho zvracejícího koně už asi po stopadesáté. Dvě zvukové Usborneovky ale tentokrát odešly se mnou. Jako většina jejich knih, jsou mimořádně výtvarně zdařilé. Na ty obrázky je prostě potěšení koukat. Krásné tvary, krásné barvy, bohaté dění na stránce a i přes četnost objektů v obrázku jsou přehledné a srozumitelné i pro ty menší děti. Druhá věc, co je na nich pro malé dětské ručičky fajn je členitost povrchu, jsou lepené do dvou vrstev, někde je průřez skrz jednu, někde skrz obě a funguje jako průhled na další stránku. No a poslední důvod, proč tam nezůstaly je ten, že ty zvuky jsou jako opravdové - kohout opravdu kokrhá, ovce opravdu bečí, pes na ně štěká, traktoru skutečně běží motor a vydra tím ocasem fakt cákla do vody.




Další tituly, které doma máme jsou: Kdepak bydlí zvířátka, Co je to hovínko, Co se děje v noci a My First 100 Words. Pro všechny tři platí první dva body jako u zvukovek s tím, že jsou už pro starší děti a okénka jsou po obsahové stránce o level výš. Všechny tři jsou u nás doma doma už od doby, co se starší narodila a všechny patří spolu se Barvama a Počítáním od Baobabu k nejpoužívanějším knížkám na samočtění. Elenda si je často bere do postele nebo koutku a sama si je vydrží prohlížet a otevírat, někdy až do usnutí.

Usborneovky jsou fajn i proto, že jsou díky tvrdým stránkám bytelná i pro menší děti. Některé jsou u nás dostupné v překladu do češtiny, některé pouze v angličtině a některé je potřeba objednat ze zahraničí.





28 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

POLETUJE

bottom of page